Visa VD tittar framåt på Crypto World

VD för Visa är optimistisk att fler digitala valutor kommer att köras på Visa-nätverket i framtiden.

Visas vd Alfred Kelly sa att han ser stor potential i kryptovalutor

Digitala tillgångar kommer att vara mycket användbara i länder med ett stort antal obankrade personer, tillade han.

Det kan dock ta flera år innan Visa fullt ut omfattar den framväxande tekniken.

Alfred Kelly, VD för betalningsjätten Visa, sa att hans företag ser stor potential i digitala valutor under de kommande åren, särskilt i utvecklingsmarknader med ett betydande antal obankrade människor, enligt CNBC: s rapport som publicerades på fredag.

„Crypto är en växande del av betalningarna i världen“, sade Kelly och tillade: „I slutändan kan vi se digitala valutor som körs på Visa-nätverket på en mer regelbunden basis, om än“ ett antal år ut. “

Företaget förvärvade nyligen Plaid, ett företag som hjälper 11 000 finansinstitut i USA och 2700 fintech-utvecklare att utbyta data

”Vi är ett nätverk och försöker alltmer bli ett nätverk av nätverk”, konstaterade Kelly och förklarade, ”Pläd är bara på sin enklaste nivå ett annat nätverk som vi tror passar in i en önskan att ha flera nätverk som vi flyttar information och pengar runt om i världen. ”

Visa VD tillade att en av kryptos största fördelar ligger hos 1,7 miljarder obankrade människor runt om i världen som inte har tillgång till traditionella konton.

„Det finns 1,7 miljarder människor på jordens yta som vi tror inte är bankerade i ett vanligt banksystem i vilket land de bor i, inklusive några här i USA,“ konstaterade Kelly och tillade: „Vi är verkligen öppna för alla fordon som underlättar förflyttningen av pengar runt om i världen. Vi vill vara mitt i det. ”