Peter Schiff brand in Bitcoin en voorspelt opnieuw een Bearish Breakout onder de 9k.

Bitcoin bestaat al meer dan tien jaar en in de loop der jaren is de cryptografie door velen bekritiseerd. Misschien wel de meest beruchte onder hen is Peter Schiff, de CEO van Euro Pacific Capital. De befaamde gold bug staat bekend om het verpletteren van de Bitcoin en neemt weer een voorsprong op de nummer één van de cryptokringen.

Bitcoin is er sinds 25 juni niet meer in geslaagd om het verzet met $9,5k te breken en ligt al enige tijd plat in de buurt van de $9000 regio. De cryptocurrency daalde dit weekend tot $8190 op de meeste grote spot- en derivatenbeurzen, maar stuiterde terug boven de 9000 en is dicht bij de $9200 regio geprijsd op het moment van schrijven.

Echter, bitcoin skeptic Schiff gelooft dat de cryptocurrency niet in staat zal zijn om de $9000 steungebied lang vast te houden en is ingesteld op een ondergang.

Bitcoin en Gold hebben de afgelopen twee weken beide in een holdingpatroon gezeten met goud dat probeert de $1.800 te doorbreken, waardoor het de hoogtepunten van 2011 uitdaagt. Meerdere goudanalisten verwachten een bullish break-out en Schiff heeft de gelegenheid aangegrepen om zijn mening te geven over twitter.

Schiff begon op 5 juli met een twitter-poll om zijn publiek te vragen te stemmen over wat zij denken dat de toekomst voor beide activa in petto heeft:

Peter Schiff
@PeterSchiff
Goud lijkt weg te chippen bij weerstand net onder $1.800 terwijl Bitcoin tegelijkertijd weg chipt bij ondersteuning net boven $9.000. Ik verwachtte dat zowel de weerstand als de steun zouden wijken, met een #goudstoot als #Bitcoin in elkaar stort. Wat denk je dat er zal gebeuren?

Peter Schiff zelf verwacht dat bitcoin onder de $9000 zal breken en goud om voorbij de weerstand te breken, maar niet iedereen was op dezelfde pagina met hem. Op het moment van schrijven heeft de peiling bijna 10.000 stemmen, en bijna 50% van de ondervraagden gelooft dat zowel goud als bitcoin klaar zijn voor een opwaartse rally.

Stier of beer?

Het sentiment van de crypto twittergemeenschap is niet onrealistisch, aangezien verschillende analisten de groeiende correlatie tussen Bitcoin en Gold hebben benadrukt. Vorige maand publiceerde Bloomberg’s Mike McGlone een rapport hierover:

„Dezelfde krachten die het goud ondersteunen, ondersteunen de Bitcoin, maar het aanbod van de crypto is beperkter […] Toename van gezelschap met goud is volgens ons een Bitcoin-prijsstaartwind. Bij de hoogste-voor-laatste 52-weken correlatie en bèta ooit vs. het metaal, zou de eerstgeborene crypto moeten blijven vooruitgaan om redenen die vergelijkbaar zijn met die van goud, gevoed door ongekende wereldwijde centrale-bank versoepeling.“

Met dit in het achterhoofd, als die correlatie nog steeds relevant is, kan worden verwacht dat als er goud uitbreekt, er ook een opwaartse rally voor Bitcoin kan worden verwacht.

Op een vergelijkbare manier merkt een rapport gepubliceerd door Stack Funds, een digitaal vermogensbeheerder, op dat het tweede kwartaal van 2020 vrij sterk is geëindigd voor bitcoin, met veel investeerders die doorgaan met het consolideren en aannemen van een beleggingsplan voor de lange termijn.

Volgens het rapport heeft de bitcoin in dit kwartaal een stijging van het actieve aanbod van 90 dagen gekend. In het rapport staat:

„Voorafgaand aan de stierenloop van 2017 en 2019, waarbij Bitcoin $20.000 en $14.000 piek bereikte ten opzichte van de dollar, was er bewijs van steile schommelingen in het 90-dagen actieve aanbod […] Deze gebeurtenissen hebben de neiging om gedurende een periode van 60 – 90 dagen een piek te bereiken, voordat de door Bitcoin teweeggebrachte prijsrally wordt gerealiseerd“.

Het rapport vervolgde dat deze pieken in het actieve aanbod vaak indicatoren zijn van een aanloop in de bitcoineprijzen volgens historische gegevens. Vandaar dat het rapport opmerkt dat een opwaartse rally „eerder vroeger dan later zou kunnen plaatsvinden“.