Bitcoin ser rekordantall aktive brukere som pris nesten treffer $ 20K

Da bitcoin fortsetter å sette nye prishøyder, ser nettverket også rekordstore brukeraktiviteter.

Per tirsdag var det 432 451 «aktive enheter»

Per tirsdag var det 432 451 «aktive enheter» – lommeboklynger kontrollert av en enkelt deltaker som sendte eller mottok midler i løpet av en 24-timers periode. Det er en heltidshøyde, ifølge data levert av blockchain-analysefirmaet Glassnode. Den forrige toppen på 410 972 ble registrert 9. desember 2017.

„Antall aktive enheter har økt jevnlig siden halveringen, og betyr en stor økning i deltakelse i nettverksadopsjon,“ sa Matthew Dibb, medstifter av Stack, en leverandør av kryptovaluta-trackere og indeksfond.

Bitcoin gjennomgikk sin tredje gruvebelønning med halvering 11. mai i år. Siden da har antall aktive enheter økt med 70%, og Bitcoin Billionaire pris har mer enn doblet seg til nesten $ 20.000.

Kryptovalutaen skrev en rekordhøyde på $ 19 920,53 på tirsdag før den falt tilbake. Bitcoin handlet i skrivende stund rundt $ 19,130, noe som representerte en 1,7% gevinst på dagen.

Mens bitcoins prisgevinster har vært relativt skarpe de siste åtte ukene

Mens bitcoins prisgevinster har vært relativt skarpe de siste åtte ukene, har antall aktive enheter kartlagt relativt jevn vekst. „Mens beregningen har brutt høyder som ikke er sett siden 2017, har den gjort det gradvis uten“ bobellignende „vekst,“ sa Dibb til CoinDesk. „Vi trøster oss med dette når vi korrelerer adresseklynger med fremtidsrettede prishandlinger.“

Analytikere anser økt aktivitet som et bullish tegn. „Når det er større bruk, er det mer etterspørsel etter kryptovalutaen, og det driver prisen opp,“ sa Philip Gradwell, sjeføkonom i blockchain-etterretningsfirma Chainalysis, tidligere til CoinDesk.

Antall aktive enheter steg til flere måneders høyder i begynnelsen av september, til tross for den flere ukers sideveis prishandlingen i området $ 10 000 til $ 12 500, noe som signaliserer en fortsatt økning i adopsjon og advarsel om prisutbrudd. Økningen i aktivitet for rekordhøyder antyder at bitcoin-rallyet er bærekraftig.

„Vår forventning er at denne beregningen vil fortsette å raskt overgå tidligere høyder når bitcoin bryter gjennom $ 20.000,“ sa Dibb.