Bitcoin (BTC) pris svänger under $ 10.000, tre svåra fakta om BTC senaste krasch

Det har varit en turbulent vecka hittills för den första och största kryptotillgången efter marknadsvärde, Bitcoin (BTC). Bitcoin såg en enorm försäljning som fick flaggskeppstillgången att markera lägsta senast sett sedan slutet av juli när Bitcoin bröt ut ur sin konsolideringskamp för att handla över 11 000 dollar.

Tidigare idag handlade Bitcoin Profit kort till 9 895 dollar innan tjurar svängde till handling för att pressa priser över 10 000 dollar. BTC-försäljning kom efter att den testade 12 000 dollar tidigare i veckan men mötte enormt avslag. Allt började den 3 september när Bitcoin, guld och S&P 500 sjönk i tandem vilket orsakade en rädsla för att genomsyra marknaderna när BTC handlade under 11 000 dollar.

Två faktorer som sannolikt styrde den 3 september Bitcoin-kraschen är först, Bitcoin Miners utbetalninginom kort tid. För det andra ett förstärkt amerikanskt dollarindex. Bitcoin fortsatte sin nedåtgående resa när den handlade under 10 000 dollar tidigare idag.

Vissa tillskrivde denna nedåtgående prisåtgärd till ett CME-gap som existerar runt $ 9 700 medan andra tillskriver det en hög korrelation mellan Bitcoin och den äldre marknaden. Teknikbranschen såg en 4% -krasch i S&P 500 tidigare idag.

Bitcoin handlas för närvarande till $ 10 555, vilket innebär en nedgång på $ 9 895 på dagen

Historisk tillfällighet med den stora kraschen 1929: En Bitcoin-kommentator, Holger Zschaepitz noterade att idag 4 september är det 91 år till den dag då marknaderna började sin snabba nedgång under Wall Street Crash. Detta sa han:

„Bara för att sätta saker i perspektiv: Efter de fantastiska vinsterna på aktiemarknaden på 1920-talet började kraschen precis den 4 september 1929!“.

Den stora kraschen föregicks av flera månaders vinster i aktier som också replikerades 2020 efter att en känd ekonom tidigare beskrev tillväxten i aktier för att ha nått en hög platå. Kommentatorns uttalande är precis i tid när osäkra farhågor uppstår för hälsan hos guld, silver och amerikanska dollarindex.

Bitcoin Bull, Raoul Pal hävdar att BTC-prisnedgång är inget ovanligt: Bitcoin-investerare och kapitalförvaltare, Raoul Pal uppgav nyligen i en tweet att Bitcoins korrigering är på väg och därefter „hälsosam“ . Han kallar de senaste fallet „köpmöjlighet“. Detta sa han:

„I tjurcyklerna efter halveringen kan Bitcoin ofta korrigera 25% (till och med 40% + 2017), och slänga de kortvariga handlarna (eller ge swinghandlare ett skott på kortsidan),“. ”Var och en av dessa var en köpmöjlighet. DCA-möjlighet framöver? ”

Med DCA-möjligheten menade investeraren investering i genomsnitt av dollarkostnader, vilket hänvisar till att man köper en viss mängd Bitcoin med jämna mellanrum för att långsamt bygga upp en portfölj.

En jämförelse av den senaste tidens nedgång mot de senaste nedgångarna från lokala toppar tyder på att Bitcoin inte har presterat dåligt i sammanhang än prisindex skulle föreslå

Andra förblir bullriga : eToro-krypto-tillgångsanalytiker Simon Peters uppgav att den senaste tidens neddragning skulle kunna uppmuntra köpare som har satt på sidan att äntligen investera i Bitcoin. Han uppgav att det finns en silverfodring på kort sikt med tanke på den betydande mängden medel på sidan, särskilt på Stablecoin-marknaden.

En dramatisk förändring i investerarsentimentet: En spiraleffekt av den senaste tidens nedgång i BTC är en dramatisk förändring i investerarnas känslor från „girighet till rädsla“. Enligt Crypto Fear & Greed Index, indexet som var i „girighet“zondagar bakom med mer än 30 poäng av 100 idag för att stå på 40 eller „frukta“ för första gången sedan juli.