Bitcoin (BTC) laat vallen, maar beheert te houden op meer dan $ 30.000

Bitcoin heeft een bearish kandelaarspatroon gecreëerd.

BTC handelt mogelijk binnen een dalende driehoek.

Er is weerstand op $32.800.
Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Na het bereiken van een hoogtepunt op 3 januari, viel Bitcoin (BTC) de dag erna, en creëerde zo opeenvolgende bearish dagelijkse kandelaars.

De verwachting is dat de Bitcoin uit zijn kortetermijnpatroon zal breken en zal afnemen naar de hieronder beschreven ondersteuningsniveaus.

Bitcoin Rally Stalls

Na het bereiken van een recordprijs van $34.789 op 3 Januari, blokkeerde BTC de volgende dag, die helemaal tot een dieptepunt van $28.130 daalde. Echter, het ging verder met het creëren van een lange lagere lont (getoond met de groene pijl in de afbeelding hieronder) en het bereiken van een bijna $31.988.

Terwijl de onderste lont een bullish sign is, is de kandelaar dat niet. BTC heeft tot nu toe twee bearish candlesticks gemaakt, een vallende ster op 3 januari en een hangende man op 4 januari – beide normaal gesproken beschouwd als bearish reversal signs.

Ondanks de dalende kandelaars bevestigen de technische indicatoren de dalende omkering nog niet. Terwijl de MACD een lagere volumebalk heeft gegenereerd op de dag, moet deze nog steeds een afsluiting bereiken. Bovendien heeft de Stochastische oscillator nog geen bearish cross gemaakt en is de RSI nog niet onder de 70 gekruist.

Als er een neerwaartse beweging zou plaatsvinden, zouden de drie dichtstbijzijnde steunniveaus worden gevonden bij $25.230, $22.290 en $19.340 (respectievelijk 0.382, 0.5 en 0.618 Fib retracement niveaus). Naast het feit dat Fib niveaus, de laatste twee bieden ook horizontale ondersteuning.

BTC Retracement

De twee uur durende grafiek geeft ook een ietwat bearish outlook.

Ten eerste zien we dat BTC mogelijk handelt binnen een dalende driehoek, wat als een bearish reversal patroon wordt beschouwd.

Ten tweede leek BTC gisteravond uit dit patroon te zijn gebroken, maar werd het verworpen door het $32.800-weerstandsgebied (rode pijl), waardoor de vorige uitbraak slechts een afwijking was.

Totdat BTC in staat is om met succes uit te breken en het $32.800 kleine weerstandsgebied terug te winnen, wordt de trend als bearish beschouwd en wordt er een afbraak verwacht.

Een uitsplitsing die de hele hoogte van het patroon aflegt, zou BTC terugbrengen tot $25.240, dicht bij het 0,382 Fib retracementniveau van de vorige sectie.

Deze zienswijze wordt ondersteund door het zes uur durende tijdsbestek, waaruit ook blijkt dat het vorige steungebied zich tot verzet heeft gekeerd, waarbij BTC gisteravond is afgewezen en een lange bovenste lont op zijn plaats is gebleven.

Ook de technische indicatoren zijn bearish geworden, wat de mogelijkheid van een storing ondersteunt.